Täiendusõpe infotehnoloogiaõiguses

IT-õiguse magistriõppekava baasil on välja töötatud innovaatiline täiendusõppeprogramm.

IT-õiguse täiendusõppeprogramm annab eelneva õigusharidusega spetsialistidele teadmised ja oskused töötamiseks IT-õiguse valdkonnas. Programm on mõeldud ka neile, kes juba töötavad IT-õiguse erialal, ent soovivad saada IT-õiguse valdkonnast ja selle kõige uuematest arengutest tervikpildi.

Õpe koosneb tehnilistest ja õiguslikest õppeainetest (kokku 36 EAP), mida õpetavad Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ja arvutiteaduse instituudi parimad spetsialistid.

Ülikooli IT-õiguse õppekava pälvis Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) Aasta Idee auhinna (2013).

Registreeru täiendusõppeprogrammi

NB! Hetkel on registreerimine suletud.

Õppeinfosüsteem

Tulevikus pole enam lihtsalt juriste, arste, geneetikuid või isegi rahvaluule kogujaid. See ei tähenda, et hakkame kõik insenerideks. Aga kõigi teiste erialade esindajad peavad üha enam olema ühtlasi infotehnoloogia spetsialistid". Toomas Hendrik Ilvese sõnad illustreerivad, kui oluline on meeles pidada - tehnoloogiad arenevad välgukiirusel ja mängivad meie elus aina suuremat rolli. Meie, juristid ei saa tehnoloogilist progressi kõrvalt vaadata, vaid peame suutma luua õigusliku raamistiku, mis seda arengut toetab ja ühiskonnale sobivalt suunab. Peame suutma ennetada ja lahendada tehnoloogia-valdkonna õigusvaidlusi, aga samal ajal ka oskama kasutada tehnoloogiate lõputuid võimekusi õigusvaidluste lahendamisel. Progress on läbi sajandite olnud võidujooks. Selles edukalt osalemiseks on juristidele IT-õiguse täiendõpe äärmiselt oluline.

Astrid Asi, Viru Maakohtu esimees, IT-õiguse täiendusõppe läbinu
Õigusteaduse magistriõppe eeldusainete programm

Õigusteaduse magistriõppe eeldusainete programm

E-kursus "Õiguse alused mittejuristile"

E-kursus "Õiguse alused mittejuristile"

Õppijad auditooriumis

Mitmesse mikrokraadiprogrammi kandideerimise tähtaega pikendati 28. jaanuarini